Ne glede na to, kaj z Rubikovo kocko počnemo sredina ostane ista. Lahko spremenimo barvo, stranico, kombinacijo, a bistvo ostane enako. Lahko spremenimo naše misli, odzive, vedenje, strategije, a bistvo ostane isto.
Naše pravo bistvo je eno. Ko odložimo prepričanja, vrednote, osebnost kot tako in se povežemo s srcem, z našo globoko resnico, takrat s tem, ko smo, smo dovolj in naš obstoj zadošča.

Dokler delamo spremembe v umu in ne v srcu ne bomo usklajeni sami s sabo
Kot recimo, da je cela stranica Rubikove kocke enake barve npr. rumene, vse kocke so enake barve, le sredinska ne. In tako, se kar naenkrat začne vse podirati, naša prepričanja ne držijo več, čutimo notranje konflikte in ne moremo se uskladiti. Življenje postane nekako težko in polno izzivov. Takrat začnemo iskati. Iskati rešitve.

In ko najdemo tisto našo barvo duše, oz.našo barvno kombinacijo in stranice 6 -ključnih področij v življenju, začnemo graditi od znotraj navzven. Takrat življenje ponovno steče. Ko smo sinhroni v srcu in umu smo podprti z vseh strani. Ljudje se do nas vedejo drugače, a to je le posledica, našega drugačnega dojemanja sebe in sveta. Ko smo sinhroni si upamo živeti sebe, svojo barvo duše. Zato je potreben pogum. Treba je tvegati in nekaj narediti drugače. Treba je dnevno delati in čutiti drugače. Upati si je treba biti iskren do sebe in sprejeti tudi svojo “pasjo” senco.

Stranice na Rubikovi kocki lahko opredelimo, kot ključna področja v našem življenju, npr: zdravje, družina, odnosi, finance, izobraževanje, prosti čas, itd.
In znotraj vsakega področja ima vsakdo svojo unikatno kombinacijo. Nekatere kombinacije lahko rešimo povsem preprosto, za druge je potrebno celotno stranico razdreti, narediti dva zasuka nazaj in ponovno naprej. Včasih je za rešitev določenega izziva, potrebno več časa ali razmisleka.
Odgovori na tvoje izzive so že v tebi.Tvoja naloga je, da odkriješ pristen odtenek tvoje duše, tebi lastno kombinacijo in tvoj lasten stik z notranjim svetom.

Če imaš izziv npr. z zeleno stranico, recimo zdravje, poglej kaj se skriva pod izzivom. Odkrij kateri so koraki, ki jih je treba prehoditi, da tvoje zdravje spet postane odlično ali bistveno boljše.
Ja, morda bo bolelo in vztrajnost bo zagotovo potrebna, a to še ne pomeni, da ne zmoreš. Zmoreš, kajti če ne bi, bi imel drug izziv. Se pa seveda sam odločiš ali se zavežeš cilju in boš prehodil vse kar je potrebno, ali si ga samo želiš in bi bilo luštno imeti ta cilj, nisi pa pripravljen zanj prehoditi potrebne poti. Izbira je tvoja.

Danes imamo navodila, lahko »po-googlamo« in se naučimo poteze, ki jih je potrebno narediti , da sestavimo celotno kocko. Lahko sestavljamo in sestavimo kocko tudi s poiskušanjem.
Cilj bo enak. Rezultat je enak. Kocka bo sestavljena.

Pot je odvisna od nas. Gremo po bljižnici ali po daljšnjici? Bomo na poti trpeli ali uživali?

Izbira ja naša. Izbira je tvoja.Vedno. Kaj torej izbiraš?

Hugs & Let’s play.

Milena